Thursday, June 11, 2009

~Album dari hati: episod 6~




segalanya bermule di sini..

salam korg sume.. da lame ak cite pasal "album dari hati" neh kan.. sebenarnye aku x taw nk tulis pasal citer pe.. the last time aku wat album neh pon dengan story2 yang agak melankolia.. korang pon mesti bosan kan bace story2 camtu.. tapi xpe la, sempena kemasukan semester baru yang bakal tiba neh, aku nak story sket la pasal ape yang aku alami mase mule2 daftar masuk UKM aritu..hehehe..

29062008:

0730 : hari nie adalah hari pertama aku bergelar secara rasminye sebagai pelajar UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA (..huruf besar, bangge neh!!hihi). aku memang teruja gile.. sebab dari dulu memang aku dah ade vision nk masuk UKM. da akhirnye.. tercapai gak..alhamdulilah.. tapi at the same time, nervous gak.. besela.., macam mane la nanti.. boleh ke aku hidup kt sini.. ade kawan ke aku nanti.. same feeling like first time enter matrix melaka dulu..hehe..


09
00 : aku sampai kat dewan gemilang, kolej keris mas.. ( ingat lagi x korang.. kERIS MAS..? ORAIT!!!..hahaha..poyo~) jantung aku makin laju berdegup..huhu..
aku masuk barisan tunggu giliran nk daftar.. memang ramai tul student 1st year yang baru masuk cam aku.. mostly chinese.. aku ingat lagi time tu sume owg muke ketat.. so x berani aku nk tegur sape2 time tu.. tp, yang aku ingat aku ade nampak faqih PDR.. time tu x kenal lagi, wat bodo je la..hehe.. aku duduk sampai tibe giliran aku.. aku ingat lagi, urusetia tu boleh ketawekan gambar aku.. " nape senyum macam neh dek?" hahaha..sambil tunjuk kt kawan dye.. mangkuk tol~

1000 : time neh, tangan aku da penuh ngan beg ukm, fail, and ape2 bede lagi entah.
skang aku kene check in bilik.. tadi aku sempat usha sape roomate aku.. MOHAMAD SHAWAL BIN AHMAD.. "wah name..mesti jambu giler dak neh.." sambil aku bergerak ke arah bas UKM.. mama ngan abah pon naek sekali.. hihihi..

1015 : aku da sampai kat blok asrama keris mas.. sebenarnye neh kali kedua aku sampai sini.. dulu time sekolah ade program anak angkat ukm, aku tinggal kt keris mas neh seminggu.. same la, kali neh orientasi seminggu gak kt sini sebelum ktowg, i mean dak2 KOLEJ TUN SYED NASIR berpindah ke bandar KUALA LUMPUR.. yahoo!!

1100 : aku da siap kemas beg.. mama dengan abah lak pegi jalan2 sekitar kolej. cari souvenier katenye.. en.shawal@ jejaka jambu tak muncul2 lagi.. aku sorang2 dalam bilik sambil mesej kawan aku, KAMARUL yang ade kt KOLEJ UNGKU OMAR.. dye amek SAINS LAUT..

1200: aku jalan2 sekitar kolej.. beli baldi ngan gayung kt koop.. mama dengan abah da lame balik.. sedih gak aku tadi.. tapi nak wat cane kan.. bile aku sampai depan bilik je, aku tengok bilik aku tu cam ramai2 owg.. nmpaknye jejaka jambu dah tiba!
ak tak berani masuk.. so aku berlegar2 depan bilik tu..time tulah aku nampak orang macam gergasi.. ngah berdiri depan bilik dye sambil pandang aku.. dye la encik SHARUL HAFEZZ..hahaha..sorry la time tu aku takut nak tegur ko.hihihi..

1300: aku masuk dalam bilik tu.. dan..owh ini ke shawal.. hehehe.. time tu aku x berape tegur sangat dye.. x taw nape.. muke dye sangat gengster kot.. ak plak memang x berape minat nak tegur dak2 dari "genre" camtu.. ( tapi bile da kenal, dye bek la orgnye..x penah marah..ehehe). Tengah SESI MENYEPIKAN DIRI berlaku dalam blik tu, tetibe ade owg bagi salam sambil ketuk pintu bilik kitowg.. satu tinggi, satu rendah.. mereka adalah.. MOHD SHAHMIM, dak pasum kos FARMASI.. ngan MOHAMAD SAFRI, dak KMK kos KESIHATAN PERSEKITARAN.. diowg dpt bilik single..

Since that moment la,ktowg berempat, aku, shawal, shah ngan chaie bersame menjalani minggu orientasi yang korg sendiri taw la.. sangat2 x best and exhausting..( sowy ek, kpd abg ngan kak PC..hehehe).. tapi disebabkan ade diowg, banyak gak memori manis yang x mungkin aku boleh lupekan..huhu..even skang kite da tak rapat macam dulu tapi aku sangat2 appreciate that moment.. thanks for every single laughs guys.. =,)

4 comments:

white rose said...

ko ni mengingatkan aku lak time orentasi dulu..
dulu aku yang kene, skrang aku nak knekan org lak leh x???wakaka....huhu, xbaik tol..
doakan kitorg k pc2 ktsn nnti..

nasevh said...

hehe..
x pe la..
it is somethin dat will make we smile alone like mental patient..
hahaha..
tahniah result aritu!

elya~nadia said...

dlm gmbar nie.. yg kiri skali tue chaie kan???

1 course ngn chaie ke??

nasevh said...

hurm..
tu mmg dye..

ktowg stu kos..