Sunday, August 1, 2010

Perlu ke untuk aku mula bercinta semula..

Bila rakan2 di sekeliling aku mula sibuk dengan dunia
percintaan mereka, aku mula rasa tersisih dan mula
lah terasa kesunyian menyelubungi diri.. perasaan untuk
bercinta semula mula berputik.. tetapi aku tak pasti
mahu meneruskannya jika hati aku belum benar-benar
bersedia..

sekarang dalam hidup aku.. sejujurnya lah..
ade 3 orang yang selalu bermain2 dalam
kepala aku.. mereka yang selalu buat jari-jemari
aku nak tergerak menaip mesej " hye, watpe tu?"..
kadang-kadang aku pun tak paham dengan diri sendiri..
aku tak tahu apa sebenarnya yang aku mahu.. setiap
seorang daripada diorang ada some part yang aku tertarik..
tapi aku tak pasti samada itu cuma sekadar perasaan biasa
saje.. atau satu perasaan yang aku patut ambil serius..
atau aku akan kehampaan di kemudian hari..aku pun tak
tahulah...


satu.. dia.. she's could be one of the best friend
of mylife.. seorang pendengar masalahku yang paling
setia.. seorang yang sangat dekat dan seseorang yang
aku tak akan sekali2 lukakan hati nya di dunia ini..tapi
dia akan pergi jauh dari aku.. dan aku pasti akan selalu
merindui dia.. entah lah mungkin dialah sebenarnya orang
yang cari2 selama ini.. sejak akhir2 ini dia mula menunjukkan
tanda2 yang berbeza.. seakan suatu signal pada aku..
tapi aku takutlah.. untuk satu
perasaan yang tak pasti, aku akan merosakkan satu
hubungan persahabatan yang tak ternilai bagi kami.. cukup
alh berteman saja dengan kamu..

dua.. seorang yang entah lah.. sweet.. tak pernah sakitkan
hati aku.. paling sabar melayan karenah aku..paling
memahami.. she is perfect.. cukup untuk kriteria yang
aku tetapkan.. bijak, baik, and understanding..aku tak
pernah ber"engkau aku" bile dengan dia.. dan akan automatik
will show the gentleness side of me..hehehe.dan kalau
aku dipaksa untuk kahwin sekarang aku pasti akan pilih
dia.. tapi aku pernah lukakan hati dia dulu..aku pernah
buat dia menangis dulu sebab aku.. dan sekarang
kita dah baik balik macam dulu2.. dan aku tak nak sakitkan
hati dia lagi..

tiga.. dia.. tak tahu lah nak cakap apa pasal dia.. dia
happy go lucky.. ceria.. tak pernah nampak dia muram..
kalau dengan dia..memang pasti akan buat aku ketawa.. tapi
dia selalu buat aku terasa macam terhegeh-hegeh.. bila
dengan dia aku terpaksa jadi diri aku yang gila2..
yang sebenarnya is really not my nature.. penat gak.aku pun
tak tahu apa sebenarnya perasaan dia.. sama je layan semua
orang.. entahlah kadang2 terasa jeles gak..sikit la.. tapi
cam rasa tak patut la pulak..aku rase hati dia kat
orang lain. tapi buat masa sekarang, aku dah give up..aku
tak kesah lah.. cukup la aku mencuba..



10 comments:

syima said...

byk merepek~ ekeke!
smoge berjaye incik nas!!! =)

sugar2 kapas strawberry said...

sy rasa perasaan awk kuat utk yg ke tiga :)

faramira said...

org pertame..org kedue..org ketige ko.. adalah gabungan kes aku...

sob3...

aku pon rse nk give up je...

xreti la aku nk start dlu..

farah najwa said...

aku plak da penat start dulu sampai aku xtau nak start lgi ke x. tp aritu start gak. tp bg aku ko sbg laki, gagahkan diri utk jd berani. ikut kte hati. kalo kecewa cuba lagi. sygla aku pompuan, kalo aku laki dah lme aku sambar si dia yg aku mau! auuummm!

nas aliff said...

hahaha..
mcam2 tips eh..
ade plak yg same gak..
hehe..
ntah la.. bab2 jiwang cam neh..
ak mmg tol2 xpandai..
lagi2 kalo mereke tu adela antare
kawan2 aku..
xnk la ilang kwn sbb mende yg xbape pasti neh,,

farah najwa said...

kalo dia kwn yg setia, die misti blh terima lg jd kwn ko wlupun die x ske ko..g pun ape slhnye ske kwn sendri. kan3.lg bes kot sbb kte dah knl perangai dia.

nas aliff said...

haha..
betol.. dye la yg plg kenal kte..
tp misal kate la kalo kte da bgtaw
dye psl perasaan kte, ak rase rase janggal tu mesti akan ade..
yela.. kalo ko da taw owg tu suke ko, mesti ko akan treat dye laen dri sblm ko taw dye suke ko..
so da jd x best la plak..
rase malu2 pulak mesti ade punye~
hihihi..

syima said...

nas, kuota laki ade 4..lek ar..
ape nk pening2..ekeke~

farah najwa said...

itu mmg norma la. Tp xcba kt xtau.

nas aliff said...

x cube x taw..
nmpknye smpi ble2 pon ak xkn taw~