Thursday, March 18, 2010

LELAKI SUKA KARIPAP.. PEREMPUAN SUKA PISANG..














Dulu masa kecik2 aku memang hantu karipap. Hari-hari mesti mau makan karipap. Hari-hari mesti beli karipap. Adakah aku memang sinonim dengan karipap ataupun memang lelaki daripada dulu suka makan karipap? Aummmm! Hehehe..

Aku selalu beli karipap dekat satu simpang jalan dekat area Sijangkang ni. Peniaga kuin-muih ini merupakan sepasang suami isteri. Bagus-bagus, daripada mintak sedekah, melacur, baik jual kuih-muih. Ada jugaklah kan rezeki halal dan diberkati. Hihi.




















Kalau kuih yang diorang jual sedap, pembeli pulak suka dan memanjangkan hidup si pembeli. Mesti dapat pahala punya maaa! Oklah, aku nak pendekkan cerita. Ada satu hari tu masa nak pergi beli karipap macam biasa, ada sorang makcik ni yang jual nasi ayam dekat gerai depan sanun tu ha.

Masa aku mula-mula datang, dia dah cakap orang bujang handsome ni nak boli apo? Wow! Dia puji aku handsome, tapi aku takdelah kesah sangat, sebab orang tua yang puji. Wakakaka! Kalau awek tu takpe la lagi kan. Pastu aku cakap la nak beli karipap.

Terus dia menyambar kata-kata aku dengan panahan kilat yang keluar dari mulut 40an dia tu. Tengok tu, orang laki memang suko makan karipap, orang pompuan pulak suka makan pisang. Kan jang kan? Aku senyum je laaa.. pastu makcik yang jual karipap ni mengucap, astagafirullaahalazim and cakap, biarlah dio nak boli asalkan sodap!

Muahaha! Makcik karipap ni golak. Hahaha.. Makcik karipap ni lah punca ilham aku dapat idea nak buat post ni. Sebab sebelum aku beli karipap, ada dua orang awek beli pisang goreng. Hohoho.. Korang rasa betul ke tak teori makcik karipap ni? Tapi aku memang suka karipap dowhh.. Muahahah! Aummmm!

6 comments:

~ نورحياتي ~ said...

mcm lain pulak maksud macik tuhh..heihhh...

hahahahahaha.. :)

nas aliff said...

hehe..
double meaning seyh

MAM said...

lucah oi bunyi....hahaha

Chaoi said...

bahaya nie..berbaur lucah..hehehe...

nas aliff said...

oppps..
i am sorryyy..
muahhhaha

syima said...

hahahaha~
setuju!!
mak kte jual karipap..lalala~