Friday, July 17, 2009

BUDI BAHASA..BUDAYA KITA~

Burung Apa? Burung Muraiii


kowg mesti familiar kn ngan iklan neh..tiap2 ari raye mmg x miss la tv3 ulang2 siar iklan neh..tp, ak ble tgk iklan neh rase sakit ati plak..kurang hajak tahap babon jantan la anak dye tu..x menghormati owg tua lgsung..sukupapat ngan mengkarung ijau yg x kenang budi..tp, apekate kalo kte ubah iklan tu blik..hahaha..ape lg??kowg bace la sendiri~=P

1989

Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?

PELEMPANGGGGGGGGGGGGGGGG!!!! (Sibapak tampor)

Anak : HuaaaaaaHuaaaaaaaHuaaaaaaa!! (meleleh air mata)
Bapak : Besok kalu Tuhan kasi betul-betul telinga kau tuli baru kau tahu! Udah!!! Jgn permainkan orang tua-tua… tak baik!!!!

............................................................................................................................................................................

2009

Bapak : Burung aper?
Anak : Burung Murai
Bapak : Aa aa yer burung Murai
Anak : Eh!!Kenaper abah tak ulang-ulang tanyer? Masih power telinga abah ni yer.
Bapak : Yer! Masa dulu kalu arwah datuk kamu panggil abah suruh ke kedai ke aper, sekali panggil jer abah dah menyahut. Abah tak berani nak buat pura-pura pekak macam ngko selalu buat masa kecik-kecik. Barangkali itulah yang jadi barakahnyer, jadi telinga abah ni Allah Taala kasi clear sampai sekarang!...

kahkahkah~

Hak cipta tidak dipelihara sepenuhnya. kalau ada yg rase2 post neh cam menarik je..dan ingin dikongsi

bersama, sila-silakanlah mencopy and mengepaste.. nasevh=)

5 comments:

~iceq~ said...

haha..aku mau curik msk blog..ekeke~~

nasevh said...

adoyai..
ko btul2 copy ngn paste ke..
ak tulih tu sbg hiasan jer..
ahaha..
hantam la labu~

fairuz said...

heheh... sbnanye, pengulangan tanya oleh anaknya itu sbb dia nakkan perhatian bapanya. bukan sbb dia pekak.. but still, gud job!

nasevh said...

ahaha..
yeke..
tp kt akhir video tu
ank dye betol2 marah bpk dye taw
sbb bpk dye ulang2 tanye..
mgkn bpk dye pon saje nk mntk phatian ank dye kot kn..

~iceq~ said...

ekeke..aku suke post nie..
gpn aku xde idea nk update blog aku..huhu~~~