Friday, April 22, 2011

the truth is..

sejak beberapa hari nie.. entah la.. hal nie agak mengganggu ketenteraman hati.. jiwa.. fikiran segala2 nya la.. rasenye efek nye sampai aku rase makan x kenyang even da mintak nasi tambah.. tidur x lena walaupon da tido dekat 12 jam.. still rase x puas ati lagi..

hal nie satu hal yang aku x boleh nak cite ngan orang kat sekeliling aku.. even aku tahu semua orang pon da tahu.. tapi aku sedey la.. aku nak gak cite kat sape2.. mintak pendapat.. or at least nak luahkan ape yang aku rase dalam hati nie..

so.. hal ini memang sentiase brputaran dalam kepala hotak ak nie.. time nga melabur dalam tandas.. time tengah fokus maen dota.. even time nga atas motor on da way nak beli nasi minang kat kampong baru tuh.. seyes x bole benti pkir hal nie kecuali kalo ak da tido mati membute..

tapi sebenarnye.. walaupon mulut aku salu cakap x kesah.. x kesah.. gaye aku pon menunjukkan yang aku x kesah ngan hal ni.. tapi sebenarnye.. aku sangat kesah.. aku kesah sangat.. aku pelik la kenape ko merajuk lame sangat.. memang da tak nak tegur aku sampai bile2 ke.. dulu kite salu gak gadoh tapi x la lame macam nie.. huhu..

aku sedey bile aku ade tapi ko buat2 macam aku x wujud je.. aku sedey bile dalam ramai2 orang tu ko cume x cakap ngan aku jek.. aku sedey bile korang pegi makan korang x ajak aku pon.. aku sedey bile besday ko aritu ko x jemput aku pon.. aku sedey bile aku duduk situ pastu ko pindah meja lain.. aku sedey bile jumpe dalam bilik air tu ko x tegur aku pon.. aku sedey time nak gi kelas ko x kejut aku pon.. aku sedey bile aku senyum ko x balas balek.. aku sedey bile aku ade dalam bilik tu pastu ko teros kua balek.. =(

da benci sangat ngan aku ke? ko terase sangat dengan aku ke? aku mengaku la memang aku yang salah.. aku yang buat sesetengah bende tu jadi serius tapi bukan ke ko memang da kenal aku memang macam tu ke.. ape ko nak aku melutut kat ko ke baru ko nak tegur aku? huhu..

huuu.. seyes nampak macam desperate gile aku neh kan.. haha.. seyes mcam orang bodo.. macam orang hilang awek.. bangang la.. x taw la kenape.. kalo la ko macam owang2 laen memang da lame x heran.. tak nak tegur aku sampai mampos pon lagi aku suke.. tapi sebab ko adalah ko.. aku plak yang rase saket ati..



p/s : sampai terbawak-bawak dalam mimpi.. (anggap je la aku nangis time taip post nie.. even sebenarnye tak la sampai nanges.. cume agak sebak2 basah.. (-___- ")

12 comments:

Afir said...

sabar je la..lame2 elok lah tu..bagi keadan reda dlu..

Scya LollitA said...

hmm sabar k (:
biar dia take time dlu

Tasha said...

ak pun tak tau nak kata pe,tp ak hrp korang akn ok,tak suke la tgk korang cam ni,ak pon sedey,sob3

farah najwa said...

napeni nas..xkan gado lagi? ko sedey kan, pegila tego die kalo die xnak tego ko dulu.aku rase die pun xtau nak tego ko camne.sbb tu die ignore.korg kan kawan.cakap trus terang kat die yg ko sedey korg camni.jgn ckp rmai2.ckp dgn die sorg2.bw die g ngeteh.talk from man to man.abeskan kat ctu jugak.niat ko baek nak baek blk kan.bg die paham bende tuh.

nas aliff said...

huh..
xtaw la ble ak ade kekuatan nk buat mende tu..
huh~

farah najwa said...

come on nas! u can do this. doa. cari kekuatan.

nas aliff said...

hahah..
mane la nk crik kekuatan tu..
kalo bia je x leh ey.. haha

farah najwa said...

xde mslh kalo ko nak bia. tp aku tau its bothering you. a lot kan? "Dan tidak halal bagi seorang Muslim itu meninggalkan ( tidak bertegur sapa kerana pergaduhan) saudara seIslamnya lebih dari 3 hari" ( Riwayat Al-Bukhari, 5/2253)

nas aliff said...

huh~
ble petik hadis yg ak lemah neh..
ak x taw la nk ckp pe..
samada ego terlalu tggi sgt or ntah la.. segan tahap tinggi punye psl..
kalo bia je x leh eh

farah najwa said...

aku sndri pun ada je gado2 ni. Tp kalo ko rse ko blh idup bdikari tanpa pkkan dia, no hal kot. Tp kawan nas, rpt plak tu. Hmm, ssh sgt nk bsemuka ko msg jela mta maaf. Ckp hrp kmbli spt biasa. Papepun depends on u utk ambik tndkn atau x. Aku doakan yg tebaik je ye.

nas aliff said...

ahaha.. sebab kawan rapat la buat ak rase seba salah mcm nie..

tp ak akan cube sblm balek neh..
yela pasni cuti pnjg plak kan..
cube la crik mase yg sesuai..
tp mseh blom bole lg sbb dye salu kua tido uma membe dye..

tp xpe. akan cube..
wish me all the best~ =)

farah najwa said...

sure. sblm ko brangkat ke taiwan ni. harap selesai.