Tuesday, September 29, 2009

it just MORE THAN ME..

bile balek uma aritu..macam-macam cite ak dgr..macam-macam..pasal ape yang berlaku kt sekitar kawasan perumahan ak tu..pasal anak jiran sebelah uma..anak mak cik ak..anak2 sedara mare mak ayah ak..bile owg cite anak dye x balek uma..da macam-macam andaian yang kite leh pk kn.. x kesah lelaki ke perempuan..sume leh wat kes masing2..kalo pompuan ikot pakwe..kalo yang laki mungkin follow kawan diowg melepak ke ape ke..cam bese la.. kalo da lepak tuh..ade je la mende baru yang mau di try..bese la kn..

dulu..ak bangga ngan diri sendiri..even ngan pencapaian yang x seberape..tp at least ak x terikot jejak sepupu2 ak yang salu mak ak cite tu..ak leh wat mak bapak ak rase bangge tiap kali diowg kene datang sekolah amek report kad ak ..ak leh bangge bile cikgu ak ngan x segan silu nye dok memuji-muji ak depan kawan-kawan ak time dalam kelas..dan yang penting ak x terase pape bile mak ak cite pasal perihal2 buruk sesape..sebab ak percaye..ak leh letak diri ak sendiri dalam calon-calon penerime anugerah manusie paling baik di dunie..mr.perfect..mr right..segalenye la..hahaha..setuju ke..umm x kesah..

tapi sekarang..da x leh da..ak tarik balik sume title tuh..ak mmg x layak pon..mmg da banyak yang ak da bwat..da mungkin ak sowg je yang taw..tp x kesah la..ak lebey taw ape yang ak taw..
ape yang ak rase skang..mkin lame, ak rase makin terok..da xde ape-ape lagi yang ak boleh banggakan ngan diri ak sendiri..ak da x kesah da..ak taw ak da terlambat da..ade sesetengah perkara mmg x boleh dibaiki lagi da even kite cube sedaya upaye kite..xpe..ak da x kesah da..

yang penting skang..ak doakan agar diri ak jadi makin jahat..ak x nk rase serba salah lagi ngan ape2 yang buat..ak nk rase puas hati..x kesah la pe owg nk kate..ak nk kekuatan supaye ak smpai ati nk wat ape2 bende je yang ak nk..x kesah la baek ke jahat..ak nk rase angkuh..ego.. pentingkan diri memenuhi dalam hati...sebab ak rase itulah saje sumber kekuatan ak..
ak da x kesah ape owg nk kate..yang penting ak puas hati!!!

seyesly..i am not that good..ak cume nk rase happy!!hahahahaha..

14 comments:

farah najwa said...

lbh kurg la. dulu pun slalu rse terbaek. tp skang xlgi, mgkn sbb org sekliling yg pndg aku rendah sgt. sejak matriksla. g pun mrka mmg lbh tgi. tp skang ni aku x kesah dorg nak pk ape janji ape yg aku buat xnyusahkan org, btol n aku puas. tp aku doakan ko smg jd lbh baik. xelok doa dri jd smkn jht. Allah dah kte, dia xkan makbulkan doa yg buruk2. baik doa yg baek utk dri kite. n lgi 1, kte byk2 la doakan utk kengkwn kte tnpa mereka tau sbb rahmatNya utk kte lbh tgi ble dorg xtau yg kte doakan mereka.

nasevh said...

umm ntah la..
kdg2 ak sendri pon
x paham pe yg ak tulih kt blog neh..

farah najwa said...

beselatu. sometimes words speaks louder thn action..( peribahasa yg aku terbalikkan) ssh nak menzahirkan perasaan dgn kte2.

cambesje said...

jgn pk org kte.. janji kita bhgia itu udah memadai...

mulut org mner leh tutop~~

nasevh said...

farah~
hehehe..
bese berlaku ea.
sedap la peribahese btu tuh..
ntah la..kdg2 ak mngaku
ak neh mmg bengong..

nasevh said...

cambesje~
x taw la
pasal owg kate ke ape..
atau ak sendiri yg paranoid ngan
dri sendri ek????

cambesje said...

may b~~

nasevh said...

aduss..
jgn la ckp camtu dowh..
kasi la kate2 semangat sket..
huhu

farah najwa said...

kite x paranoid la..cm itu mmg dri kte sebenarnya.. msh mencri dri sendri. dlm pencrian tu beselah kdg2 sesat. tp ape yg ptg kempabli kpd Pencipta jg. so ape yg kte buat insyaallah x slh.

nasevh said...

yeke..
ntah..
kdg2 tu ade salah yg kte
wat..tp sgt efek kt dri..
smpi kte jd fobia or takot
sgt ngan sesape yg bekaitan..
rase cam lemah tol la..

farah najwa said...

jgn r gtu! kuatkan smgt! chaiyok..g lepak2 kat luar ke.. enjoy2. kalo mau ygg layan pye g la tasik tu tenung2 air..agak leleh airmate tu, bia je la.. skali skale. tgk blk dri kte;;

nasevh said...

hahaha..
ak nga cube sdaye upaye
kuatkan semngat..
at least..ak cume leh
mengeluh2 kt dlm blog neh je..
dlm dunie realiti..
ak leh jadi manusie bese..
x mo nanges..sbb tu lg
nmpk ak lemah..
ak kn cool..hakahak..

tp..kdg2 rase cam hipokrit jek.

farah najwa said...

bese la..normal life.. we try to act as normal as v can. tu yg sdp ble dpt blk sorg2. jd dri sendri.

nasevh said...

haha
x taw ar ak..
hrp2 penyakit bengong
ak neh cpr arr baek..
huhu